Mellakka

 

 

Tein sushia!Ja se jopa onnistui varsin hyvin. Tilasin Tupperilta sellaiset muotit ja olin kyllä positiivisesti yllättynyt kuinka helppo niillä oli väsätä näitä. En tarvinnut edes mitään bambumattoa millä rullataan merilevää makien ympärille. (Tästä mainoksesta mulle ei makseta mitään.)

Eihän noita montaa kerralla tietenkään voi syödä, kun ovat periaatteessa vain riisiä ja soijaa. Mutta olen aika ylpeä riisin koostumuksesta, etensäkin kun käytin ihan tavallista puuroriisiä. Rapuja myytiin kaupassa vain raakoina ja kuorineen kilon pusseissa, joten päädyin noukkimaan katkarapupussista suurimmat yksilöt nigirien päälle.

Suurin mysteeri oli riisin määrä. Jokaisella sivustolla missä kävin, käskettiin keittää eri määrä riisiä. En halunnut tehdä liikaa, koska sushit tulivat pääruoan lisäkkeeksi, enkä toisaalta liian vähän, sillä halusin kokeilla kaikkia muotoja ja täytteitä. Lopulta 1 1/2 dl:sta eli noin 100g:sta Risellan puuroriisiä tuli kuvassa näkyvä määrä, joka oli juuri sopiva. 1 rkl riisiviinietikkaa ja 1 tl sokeria niin avot. Makien täytteinä graavilohta, tuorekurkkua ja porkkanaa, riisipalloissa tonnikalaa.

***

Kaikki kuvan tunnukset ja numerot on muuten sitten tuulesta temmattu.

***

Lopuksi vielä piirustus. Silloin joskus muinoin pyysin teiltä aiheita piirustuksille, enkä ole muistanut laittaa niitä tänne esille. Nyt korjaan hieman asiaa.

”Piirrä norppa jolla on laukussa muikku ja viereen yksisarvinen jolla on selässä tuikku.”

Piirsin tämän luonnoskirjaan, joka ei tunnetusti kestä vesivärejä, ja siksi paperi ruttaantui hieman, mikä ei luonnossa häiritse paljoa mutta skanneri nappaa tietysti joka varjon, joten pahoittelen niistä.

 

 

Tags: , ,

6 Responses to “Mellakka”

  1. Säilä kirjoitti:

    NAAAAM sushiaaa. <3 Vitsit, pitäisköhän itsekin hankkia tommosia muotteja, hmm. Tulisivat kyllä tarpeeseen. Hitto, tuli nälkä kun tuota kuvaa katsoo. :I

    Haha, aivan huikea yksisarvinen ja norppa! Hieno!

    • Martsu kirjoitti:

      Kiitosta! Ainakin noita nigirimuotteja saatetaan myydä myös tavarataloissa, makien pötkömuotista en ole varma.

  2. Nanna kirjoitti:

    hihii! On kyllä niin hieno yksisarvinen ja kivat värit. Jäin ihastelemaan kuvaan pitkäks aikaa, siitä sais kyllä niin hienon taulun lastenhuoneeseen. :P

  3. suvi kirjoitti:

    Omnomnom sushia! *w* Nälkä tuli kuvaa katsoessa ja nyt sormet kyllä vähän syyhyää päästä sushia rullaamaan. Muotitkin kuulostaa kyllä erikätevältä jutulta : )

    Ja mulla muuten sama juttu salasanojen yms kanssa, kaikki on lihasmuistissa. Monta kertaa on mennyt sormi suuhun, kun on pitänyt jostain syystä ”muistaa” mikä se salasana tai pin-koodi oli.

    Tyttöjä myös kompaan! Hieno kuva norpasta, yksisarvisesta ja muikusta – tuikkua unohtamatta! Etenkin norpalla on muikea ilme! : D

Leave a Reply